Jiwang In BS93

Ramai yang menangis sebab keluaran lepas takde cerpen! Muahahaha… saja jer nak menyakat ngkorang. Nah, hambik nih cerpin jiwang berpintal meleleh karya ratu jiwang blues, YALIN!
Yang ni sorang lagi awekz jiwang, yang mungkin menjadi saingan hebat kepada Yalin… Nama cunnya APPLE! Tak nak la komen apa-apa, ngkorang baca jer apa yang Apple tulis eh…
Nak kata jiwang karat tu tidaklah jugak, tapi… lebih kurang macam gitulah. Sekadar panduan untuk ngkorang yang sedang berkapel-kapel skang nih. Baca arr ye… yang bagus tu jadikan panduan la ye…
Kasih sayang… jiwang ni luas pengertiannya. Selain kekasih hati, mungkin ngkorang sayangkan sahabat ngkorang, kan? Tapi, masih ada lagi ke sahabat sejati, sahabat setia skang ni?
Hujan… anugerah Maha Pencipta kepada ita hamba di muka bumi ini. Gerimis pula seringkali mengundang pelbagai memori. Malah gerimis menyimpan sejuta satu rahsia kehidupan…
Apa yang ngkorang buat time-time tiga perempat malam? Berdengkur arr, kan? Mengulit mimpi indah, mimpi ngeri dan meleleh air liur basi! Ngkorang luangkan sket masa menghayati warkah ini… moga kita semua mendapat sesuatu daripadanya…
Ni plak promo citer Indon… perghhhh Akak Jiwang tengok sampai meleleh-leleh ayaq mata! Habih sekotak tisu beb! Aha, ada offer besh… ada kupon disediakan dan sesiapa yang cepat pegi tukar kat alamat yang diberikan, dapat hadiah besh! Macam mana pun, hadiah ni untuk pembaca kat Lembah Klang jer arr. Yang dok jauh-jauh nuu mesti tak larat nak turun KL semata-mata nak dapat hadiah ni kan. Apapun, kami sedang usahakan hadiah lain untuk ngkorang!
Jiwang manis… itu jer kata-kata yang mampu diungkapkan!
Kerana Kau Perempuan! Bukan untuk perempuan ajer nih, ngkorang balakz-balakz tu lagi elok baca nih.
Yang ni bukan jiwang… entah apa lagi la yang dibebelkan dek Bradermacho ntah! Baca jer ahh kalo ngkorang nak baca. Tak mau, abaikan… selak halaman lain.
Advertisements

~ by BraderMacho on February 25, 2006.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: